6 redenen om piano te leren spelen

Piano leren spelen kan een langdurige verbintenis zijn. In feite is het een van de langste, aangezien de gemiddelde student meer dan 10 jaar studeert en tussen de 70 en 80 lessen nodig heeft, maar de uitbetaling kan enorm zijn.
Pianolessen helpen je je fijne motoriek te ontwikkelen. Bovendien bevordert het ook de hand-oog coördinatie en geheugen. Ze zullen ook je luister- en probleemoplossende vaardigheden verbeteren, en ze zijn zelfs in verband gebracht met een toename van het IQ.
En als je speelt, zullen anderen kunnen genieten van de vruchten van je beoefening. Met COVID-beperkingen tegenwoordig, wat is een betere tijd om een ​​instrument te leren?
Als je aan de slag wilt, kun je recensies van gerenommeerde online bronnen zoals SoundHalo bekijken en zien welk type piano het beste bij je past.

Geschiedenis van de piano

De geschiedenis van de piano is interessant. Het instrument bestaat al meer dan 400 jaar, maar het is pas in de laatste 100 jaar dat het een mainstream instrument is geworden. De belangrijkste reden voor de toegenomen populariteit lijkt de ontwikkeling van de pianospeler aan het einde van de 19e eeuw te zijn.
De geschiedenis van de piano begint echt in Florence, Italië, in het begin van de 13e eeuw, toen voor het eerst een instrument genaamd "gravicembalo" werd ontwikkeld; en het is uitgegroeid tot een van de meest populaire instrumenten en is ook een prachtig meubelstuk.

Waarom dit instrument leren?

De voordelen van pianospelen zijn onder meer discipline bij het leren, zelfvertrouwen en interesse in muziek.
Piano spelen verbetert je denkkracht, zelfvertrouwen, handcoördinatie en geheugen. Studies hebben aangetoond dat het bespelen van het toetsenbord het cognitieve vermogen, het zelfvertrouwen, de aandacht en het vasthouden, en het geheugen verbetert. Pianospelen vergroot ook je uithoudingsvermogen en het zorgt ervoor dat je lichaam efficiënter met de tijd kan werken. In feite kunnen alle vaardigheden die bij het leren spelen van het instrument horen, op veel gebieden van het leven worden toegepast.
De voordelen van pianolessen kunnen bijvoorbeeld zijn dat u beter kunt presteren op uw werk of op school.
Door constante oefening zal deze liefde voor muziek waarschijnlijk worden overgedragen naar andere gebieden van het leven, waaronder werk en school.

Verbetert de hersenfunctie

De eerste reden is dat algemeen wordt erkend dat pianospelen een uitstekende manier is om uw hersenfunctie te verbeteren.
In feite doet het leren van een instrument dit, maar de piano heeft zoveel toetsen, akkoorden en speelmethoden dat het de manier waarop je hersenen werken echt kan verbeteren.
Door dit instrument te leren, creëer je nieuwe verbindingen tussen je neuronen, die op hun beurt het geheugen vergroten en je helpen om helderder te denken dan voorheen.

Stress Buster

De voordelen van piano oefenen zijn onder meer het verminderen van spanning en stress in uw leven. Als je gaat zitten om piano te spelen, gebruik je verschillende spieren in je lichaam. Vaak is het de oefening zelf die de hoeveelheid stress en spanning in je leven kan verminderen. Dit kan natuurlijk ook uw mentale welzijn ten goede komen.
Piano spelen is een geweldige manier om stress te verlichten, en veel mensen hebben gemerkt dat dit waar is. Het toevoegen van een muziekinstrument aan je leven kan je ook afleiden van stressvolle kwesties en je een creatieve uitlaatklep geven.

Verbetert de concentratie

Dit is opmerkelijk nauwkeurig voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hiervan profiteren. Als je eenmaal in het ritme van het spelen bent gekomen, zul je al snel merken dat je concentratie exponentieel toeneemt.

Verhoogt behendigheid

Een van de meest prominente voordelen van het leren piano spelen is dat het bespelen van het toetsenbord een uitstekende oefening is. Muzikanten die het toetsenbord bespelen, besteden vaak veel tijd aan het werken aan de behendigheid en armkracht van hun vingers.
Onderzoek heeft aangetoond dat het regelmatig bespelen van het toetsenbord de armen, polsen en schouders kan verbeteren.

Verbetert taalvaardigheden

Piano leren spelen kan een leuke en lonende ervaring voor u zijn en uw taalvaardigheid verbeteren. Door piano te leren, kunt u uw fijne motoriek en uw luistervaardigheid ontwikkelen. Het zal je ook helpen je geheugen en aandachtsspanne te ontwikkelen en je creatieve denkvaardigheden te laten groeien, wat essentieel is bij het leren van nieuwe talen.

Helpt jonge kinderen constructieve kritiek te accepteren

Dit is veel belangrijker dan je misschien denkt.
Veel kinderen kunnen kritiek niet accepteren en vinden het moeilijk te begrijpen waarom ze worden verweten. Door piano te leren, zullen ze uiteindelijk fouten maken die gecorrigeerd moeten worden, maar in de omgeving van leren en verbeteren zullen ze deze kritiek begrijpen en daadwerkelijk de verbeteringen zien die ze aanbrengen.
Met andere woorden, ze zullen leren van hun fouten en het verschil in het echte leven zien dat dit maakt als ze zichzelf horen verbeteren.

 
   « Artikelen overzicht