Stille onderhoudsarme luchtbevochtiger voor piano of vleugel

Het kiezen van een goede manier om uw piano of vleugel te beschermen tegen uitdroging is altijd moeilijk.
Gaat u nu voor de Piano Life Saver System of voor een kamer luchtbevochtiger.
Een van de beter luchtbevochtigers voor uw piano of vleugel is die van Boneco.

Geruisloos

Niet zelden ben ik, na het constateren van een te lage luchtvochtigheid in de kamer (>40%), gewezen op een prachtig in de hoek, niet zelden ook van een goede leverancier. "Maar deze staat helemaal niet aan” bemerk ik dan. Ja, dat is omdat die zo’n lawaai geeft, en dat trekt menniet de hele dag door.
Boneco luchtwassers behoren tot de stilste luchtbevochtigers verkrijgbaar, en zeker tot de top drie van stilste luchtwassers. (op het moment van schrijven staan ze wat decibel niveau nog steeds op de eerste plaats)

Onderhoudsarm

Het maandelijks reinigen van de waterbak en schijven onder de hete kraan volstaat in de meeste gevallen al. Dus geen ontkalken maandelijks, vervangen van filters of toevoegen van een geconcentreerd goedje.
Aan het eind van de bevochtigingsperiode kunnen de verkalkte onderdelen desnoods in de afwasmachine, maar ook in een teil met azijnwater, en kan de luchtbevochtiger gereinigd weer worden opgeborgen op zolder.

Makkelijk in gebruik

Het handigste aan onze Boneco luchtwassers is de afneembare watertank. Niet alleen makkelijk voor het navullen, gewoon op kop in de wasbak en niet moeilijk vasthouden met twee handen. (doe dan de kraan nog maar dicht) Maar ook voor extra zekerheid betreffende voldoende water in uw apparaat. Dit is namelijk een extra waterreservoir dat, door de wet van de communicerende vaten, altijd zorgt dat uw apparaat optimaal (maximaal) gevuld is en er dus altijd optimale luchtbevochtiging kan plaats vinden.

Plaatsen

Omdat er geen stoom uit het apparaat komt kunt u het apparaat makkelijk achter de bank zetten. Bovendien zit vaak achter de bank een warmtebron, zoals radiator, die weer zorgt voor toevoer van (verwarmde) droge lucht en luchtcirculatie.

Hygiëne

De meeste gebruikers ervaren het maandelijks reinigen afdoende. Maar standaard wordt het apparaat geleverd met een zilveren ionisatiestick. Deze zorgt door zilverionen voor ontsmetting van het water. Net zoals vroeger voor zilverbestek werd gekozen vanuit hygiënisch oogpunt

Boneco luchtbevochtiger voor pianoDesign

Luchtbevochtigers zijn niet mooi. Nu kan ik wel zeggen dat ze prijzen winnen voor ontwerp, maar het blijven lelijke apparaten. Van alle verkrijgbare (design) luchtbevochtigers behoren de Boneco luchtbevochtigers echter duidelijk tot de minst lelijke.
Naast de door "Red Dot Design Award” bekroonde luchtbevochtigers (met filter) is onlangs nog een "design luchtwasser” uitgebracht die een beetje "retro” aandoet maat haar afgerond hoeken.

Prijs:

Boneco Luchtwassers zijn verkrijbaar vanaf € 239,-
De goedkopere variant met "Red Dot Design Award” maar met filters en maar zonder extern waterreservoir is verkrijgbaar voor € 135,--

 
   « Artikelen overzicht