Nieuwe Yamaha TransAcoustic piano

Een akoestische piano / vleugel met een volumeregelaar of een digitale piano / vleugel met snaren? De nieuwste ontwikkeling van Yamaha gaat de verbeelding te boven en opent een hele nieuwe wereld van mogelijkheden.
Op het meest fundamentele niveau maakt het van de zangbodem een 'luidspreker'. Dit betekent dat elk geluid kan worden geleverd via dit natuurlijk resonerende piano / vleugelonderdeel.

Maar er komt nog veel meer kijken bij TransAcoustic-technologie. Met behulp van een vergelijkbaar mechaniek als dat van de vermaarde Silent-serie, is het mogelijk om te voorkomen dat de hamers de snaren raken en dat er in plaats daarvan digitale samples worden weergegeven. In tegenstelling tot bij Silent-instrumenten is er echter geen hoofdtelefoon of externe versterking nodig. Het geluid wordt weergegeven via de zangbodem. U kunt het volume regelen en het geluid selecteren, van een gesamplede CFX-concertvleugel of elektrische piano's tot een marimba en klavecimbel. En de misschien wel meest sprankelende geluiden worden gegenereerd als u de akoestische en digitale eigenschappen van het instrument combineert - vriendelijke georkestreerde strijkers toegevoegd aan een echte vleugel, bijvoorbeeld.

Klik hier om de video af te spelen

U kunt tijdens het spelen zelfs vooraf opgenomen begeleidingssporen afspelen.

Omdat het instrument een echte, volledige besnaarde en resonerende piano / vleugel is, voegen de natuurlijke harmonische trillingen van zowel de zangbodem als de kast en in het bijzonder de snaren, een volledig nieuwe dimensie aan het spel toe. De gesamplede geluiden komen tot leven met een helder realisme zoals geen enkel ander instrument dat ooit heeft benaderd.

De prijs zal waarschijnlijk rond de € 11000,-- bedragen

 
   « Artikelen overzicht